Havørred og havørredvaner – hvor gør de hvad?

Havørred og havørredvaner. Kan man generalisere havørreder og deres ageren eller kan man ikke? Mange lystfiskere prøver og få lykkedes…

I en artikel fra Lystfiskeri Limfjorden, kan du læse om de fejl man kan begå, som lystfisker, og om de mange tanker, og teorier, som enten holder stik eller ikke gør.

I artiklen gøres opmærksom på, at ikke hver ørred agerer ens, og hver fiskeplads, skal anses som et enkeltstående tilfælde og en unik plads.

Mange begrænser deres tanker omhandlende lystfiskeri eller kystfiskeri efter havørred, deres måde at fiske på, de fiskepladser de besøger i løbet af et år. Og ren faktuelt, giver det færre fisk, end hvis man udvider sin fiske-horisont.

En ørred kan eksempelvis lige være kommet ind på en fiskeplads, enten for at tage føde til sig eller for at hvile. De 2 forskellige eksempler giver også 2 forskellige måder at agere på. Ikke at jage, at jage. Men uanset hvilken, så kan man få havørreden til at hugge alligevel. Det står der også eksempler på viden omkring i artiklen. Hvor, hvornår og hvordan.


Artiklen fortæller om hvordan havørrederne i Limfjorden kan fanges, samt om, hvordan man kan forsøge at ændre sit syn på fiskeriet efter dem. Læs den her: Havørreder i Limfjorden…


Man kan finde mange artikler om kystfiskeri efter havørred, skrevet af jeg selv (Jari)på alle Lystfiskeridanmark.dk´s hjemmesider.

Siderne og fiskepladserne rundt om i landet, viser også, at det mest gennemgående eller den længste røde tråd, næsten skal findes i de farvevalg vi tager, når der findes blink, kystwoblere, samt fluer i grejæskerne m.m.

Her på siden kan man læse om dansk design indenfor endegrej. m.m.


Læs om dansk designet endegrej: Klik her…


Havørred og havørredvaner – flere af de “sjove”…

Det jeg har oplevet med mange havørreder rundt om i lander er, at langt de fleste er ligeglade med, hvor tyk en forfangsline jeg bruger. Jeg bruger 0.56 i nylon.

De rammer desuden krogen lige tit/lige meget, uanset om jeg fisker med et langt eller et kort blink. Også selvom der ikke er et hug-punkt eller ej. Hugpunktet er også en skrøne. Skrøner er der en del af. Se disse videoer, som fortæller om mange af dem…

Flere er på vej…


Videoer med tips og tricks til kystfiskeri efter havørred: Klik her…