Overnat i hytte nær havørredpladserne i toppen af Danmark

Toppen af Danmark, er ikke kun et sommerparadis for lystfiskere, men også et for dem der holder af den danske forårs-, efterårs- og vintersæsonen…

Havørrederne er mange langs kysten i den nord-østlige del af Jylland. Fra Sæby og hele vejen op til og med Skagen. Selv fra Grenen kan man fange den allesteds-eksisterende havørred. Dog er der langt imellem ørrederne i den kolde tid. Specielt i den aller nordligste del om vinteren.

I sommerhalvåret, kan man også fange havørrederne langs vestkysten, fra Hirtshals og op til Grenen. Her er det dog en betydelig fordel at kende til fiskepladserne og kriterierne for fangst.

Få mere info om lystfiskeri i Skagen og omegn via. denne guide: Lystfiskeri Skagen

Nogle af de bedste kystpladser til fangst af havørred, er dem der ligger tæt på Sæby og Frederikshavn. En af de bedste er den, der af lystfiskere kaldes, guldkysten.

Også Simons Rev i Frederikshavn er et andet godt bud. En helt tredie er Rugholmen, lige nord for Strandby Havn.

Frederikshavn, Skagen og Sæby har tilsammen så meget godt lystfiskeri at byde på, at man kunne bruge flere måneder på at opdage nyt og fange fisk. Ikke mindst havørreder.

Læs mere om lystfiskeri i Sæby, Frederikshavn og omegn på denne guide: Frederikshavnguiden.dk

Overnatning i det nordligste Nordjylland

Hedebo Strand Camping ligger nær de bedste havørredpladser i toppen af Danmark.

Denne campingplads udlejer hytter i Sæby, tæt på Guldkysten, og få minutters kørsel fra de andre gode kystpladser, til fangst af havørreder i området.

Pladsen ligger desuden helt ud til Kattegat og egen strand med bølgebrydere, hvorfra og imellem, man kan fange havørreder i de sene aftentimer.

Man kan leje hytter i forskellige prislejer på campingpladsen. Alt fra de lidt mere primitive og mindre hytter, op til luksushytter i store størrelser.

På Hedebo Strand Camping er også en større købmand, spisested og minigolf.

Se deres hjemmeside her, samt hyttepriser: Hedebo Strand Camping

Lystfiskeri i toppen af Danmark

Lystfiskeriet, især fra Sæby og op omkring Grenen samt ned til Skiveren, er for mg ensbetydende med, faste ture til området hvert år.

Arts-diversiteten er enorm og uhyre spændende, man ved sjældent hvad det hugger. Havbars, makrel, pighvar, hornfisk, torsk, sej, laks, stavsild og ikke mindst havørred. Og her er kun tale om de arter man kan kroge, under fiskeri med blink eller en flue for den sags skyld. Ganske imponerende…

Jeg bruger ofte hytterne på Hedebo Strand Camping, når jeg besøger Toppen af Danmark. D.v.s. flere gange om året.

/Jari

Læs også om de bedste fjordpladser i Jylland, inkl. de nordjyske: Klik her…