Overnat i hytte nær havørredpladserne ved Mariager Fjord

Mariager Fjord er, hvis ikke helt i toppen, så ihvertfald i top tre over de bedste fjorde til fangst af havørred i Danmark.

Kombinationen af mange fisk, store fisk og de ekstraordinære – Danmarks største fjordørreder – er ikke til at komme uden om.

Kystfiskere, lystfiskere, fjordfiskere, anset hvad folk kalder sig selv, kommer fra nær og fjern for, at opleve denne unikke fjord i Nordjylland. Danmarks smukkeste fjord er, måske, også en titel Mariager Fjord kan bære uden at blinke.

Hvorom alting er, så er denne fjord i absolut verdensklasse når det kommer til havørredfiskeriet.

Der er ligeså mange fiskepladser, hvor man kan fiske fra land, som der er pladser egnet til vadefiskeri i waders.

Læs mere om Mariager Fjord og fiskeri efter havørred deri, i dette link: Siden om fjorden…

Overnatning ved Mariager Fjord

Mariager Camping er placeret helt ud til fjorden. 6 af fjordens bedste fiskepladser kan køres til indenfor 10 minutter derfra. Men…

Én af dem ankommer man til efter bare 2 minutter på gå-ben, fra pladsens nordside. Pladsen hedder også sjovt nok, Mariager Camping-strækningen. Læs mere om den her: Camping-strækningen…

Campingpladsens hytter ligger lige ved vandet. De fleste af dem ihvertfald. Det er tilmed muligt at få en hytte med udsigt til fjorden.

Mariager by er få minutter væk. Der kan både handles ind til god mad i hytten eller spises ude.

Se campingpladsens hjemmeside her, samt hyttepriser: Hytter ved Mariager

Lystfiskeri i fjorden

Mariager Camping er placeret helt ud til Mariager Fjord, hvor den ene havørred efter den anden har sin svømmebane. Man kan med fordel sætte sig ind i fiskeriet i fjorden før man tager afsted. Det kan gøres på den før- og ovennævnte side.

Det er vigtigt at give sig god tid til, at affiske de første tyve meter ud fra fjordbredden, på hver plads man besøger i fjorden. Ofte står fiskene derinde, også de helt store over 80 cm.

Her på denne side kan du læse om gennemløbsblink og kystwoblere, designede og producerede i Danmark. Alle egner sig til fiskeri efter havørreder i Mariager Fjord: Klik her..

Jeg bruger ofte hytterne på Mariager Camping, når jeg besøger denne fjord. D.v.s. flere gange om året.

/Jari